La Guàrdia Civil entra als ajuntaments d'Oliana, Tàrrega, Alpicat i Almacelles buscant documentació de l'1-O

La Guàrdia Civil entra als ajuntaments d'Oliana, Tàrrega, Alpicat i Almacelles buscant documentació de l'1-O

La Guàrdia Civil entra als ajuntaments d'Oliana, Tàrrega, Alpicat i Almacelles buscant documentació de l'1-O

Actualitzat
Els alcaldes d'Oliana (Alt Urgell), Miquel Sala, i el del Pont de Suert (Alta Ribagorça), José Antonio Troguet, a la sortida del jutjat de la Seu d'Urgell i amb un centenar de ciutadans al darrera , e

Els alcaldes d'Oliana (Alt Urgell), Miquel Sala, i el del Pont de Suert (Alta Ribagorça), José Antonio Troguet, a la sortida del jutjat de la Seu d'Urgell i amb un centenar de ciutadans al darrera , el 19 de setembre del 2017. (horitzontal)

ACN Oliana.-Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dilluns al matí als ajuntaments d'Oliana (Alt Urgell), Tàrrega (Urgell), Alpicat (Segrià) i Almacelles (Segrià) buscant documentació relacionada amb el referèndum de l'1 d'octubre per ordre de la fiscalia. Segons ha pogut confirmar l'ACN, a Oliana els agents han fet aquesta petició d'informació a la secretaria del consistori que ha efectuat un registre d'aquesta entrada i la policia ha marxat sense emportar-se cap document. L'alcalde del municipi, Miquel Sala (PDeCAT), no es trobava a l'Ajuntament quan s'hi han personat els agents perquè es dirigia a la Seu d'Urgell per donar suport a l'alcalde de Bellver de Cerdanya que estava citat a declarar per l'1-O. A Almacelles, els agents de la benemèrita han demanat al secretari municipal una còpia del decret de suport al referèndum i una altra del correu electrònic on el consistori posava a disposició dels ciutadans els espais habituals per votar, de cara a l'1-O.

(En aquesta actualització, s'ha afegit que la Guàrdia Civil -a banda d'Oliana- també ha entrat als ajuntaments de Tàrrega, Alpicat i Almacelles per buscar documentació relacionada amb l'1-O. I un tall de veu de l'alcalde d'Almacelles, Josep Ramon Ibarz).L'alcalde d'Almacelles, Josep Ramon Ibarz, ha confirmat a l'ACN que la Guàrdia Civil ha arribat al consistori "cap a les 11 del matí" i ha demanat al secretari municipal la còpia del decret de suport al referèndum i una altra del correu electrònic on el consistori posava a disposició dels ciutadans els espais habituals per votar, de cara a l'1-O. "Potser abans de citar-me divendres passat podien haver reclamat aquesta documentació via correu electrònic o qualsevol altre mitjà", ha assenyalat Ibarz. "Així podien comprovar si els ajuntaments havien signat el decret de suport a l'1-O abans o després de la resolució del TC", ha afirmat l'alcalde d'Almacelles, que ha volgut recordar que si el consistori ho havia fet abans de la resolució "no està incorrent en cap tipus de delicte". "Es podrien haver estalviat molta feina i moltes hores. Funcionen una mica al revés, primer et citen i ara volen veure si és veritat o no", ha conclòs Ibarz.