Madrid

La Guàrdia Civil deixa en llibertat un dels vuit detinguts en l'operació contra el "comando Donosti"

Un dels vuit detinguts acusats de pertànyer al reconstituït "comando Donosti" ha quedat en llibertat després de prestar declaració. La resta, continuen declarant davant del jutge. En l'operació, que continua oberta, es van localitzar explosius i detonadors a punt per ser utilitzats en qualsevol moment.

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat Julián Larrañaga, un dels vuit detinguts en l'operació policial que va permetre desarticular un nou "comando Donosti" d'ETA. Aquest nou comando d'ETA disposava de material i instruccions per fabricar explosius, detonadors, temporitzadors i dispositius d'iniciació per a bombes adhesives. El presumpte responsable del comando, José Ángel Lerín Sánchez, disposava, a més, de diversos documents d'identitat falsos i d'una de les 300 pistoles robades a Vauvèrt.

De fet, el govern basc ha assegurat que tant l'Ertzaintza com el Departament d'Interior estan en alerta màxima per la possibilitat que ETA estigui intentant reconstruir els seus comandos per tornar a actuar.

Mentrestant, la policia segueix buscant la casa on s'allotjaven els dos presumptes membres d'ETA detinguts ahir al sud-oest de França. Tots dos continuen a la comissaria de la localitat francesa de Périgueux i en les pròximes hores seran traslladats a París per passar a disposició judicial.

Anar al contingut