Les imatges gravades per les càmeres de seguretat de la comissaria, element clau en la investigació de la mort d'Abdelouahab Taib aquest dillun…
Les imatges gravades per les càmeres de seguretat de la comissaria, element clau en la investigació de la mort d'Abdelouahab Taib aquest dilluns a Cornellà de Llobregat

La gravació de les càmeres de la comissaria de Cornellà valida la versió de l'agent

El sindicat que s'encarrega de la seva defensa reclama que la condecorin perquè assegura que "va salvar moltes vides"

RedaccióActualitzat

Fonts de la investigació de l'incident de dilluns a la comissaria de Cornellà de Llobregat que va acabar amb la mort d'Abdelouahab Taib, han assegurat aquest dimecres que les imatges gravades per les càmeres de seguretat coincideixen amb el relat de l'agent que va disparar.

En la declaració que va fer aquesta agent dels Mossos d'Esquadra davant de la jutge, va dir que va advertir l'atacant diversos cops abans de disparar un total de quatre trets, tres dels quals van impactar en l'assaltant.

Segons aquestes fonts, no va disparar els quatre trets de manera seguida, sinó en dos moments diferents. En el primer va tocar la cama i el braç de l'atacant i, en el segon, el cap.

 

Un màxim de 20 segons

La versió que la mossa ha explicat a la jutge és que els fets van passar de manera molt ràpida, en un màxim de 20 segons des del moment que Taib ja era dins la comissaria.

L'home es va acostar al taulell, va dir les paraules "És que jo..." i, immediatament després, algunes paraules més en àrab, de les quals només va entendre "Al·là".

 

Llavors, amb un ganivet a la mà de més de 8 centímetres de fulla, es va abraonar a sobre de l'agent a través de la finestreta. L'agent va esquivar l'agressió tirant-se enrere, va fugir cap a un passadís interior i va avisar el sergent cap de torn de la comissaria.

"Em volia matar"

Segons el relat de la mossa, va reclamar-li que s'aturés, mentre el sergent li va cridar "quiet" dues vegades. L'home no va fer cas i va ser llavors que va disparar el primer tret. En la declaració, l'agent va dir literalment: "em pensava que em volia matar".

 

Tota aquesta seqüència és la que fonts de la investigació consideren que coincideix completament amb les imatges que van quedar enregistrades per les càmeres de seguretat.

També amb el relat del sergent present en el moment dels fets, que ha assegurat que hauria disparat ell si abans no ho hagués fet la seva companya.

"Una actuació de llibre"

Pel sindicat que s'encarrega de la defensa legal de l'agent, USPAC, aquest incident evidencia que a les comissaries hi ha deficiències de seguretat.

 

Segons el portaveu d'aquest sindicat, David Lijarcio, la mossa d'esquadra es mereix una condecoració pel seu comportament de dilluns:

"Aquesta persona no només va repel·lir aquesta agressió, sinó que ella, tot el desplaçament que va fer. va ser sempre per evitar que aquesta persona pogués accedir a les altres dependències de la comissaria, on hi havia la resta dels agents. Per nosaltres, és una actuació de llibre, i li dic que és molt, molt meritòria, perquè va salvar moltes vides."

Lijarcio ha explicat que l'agent fa 14 anys que és al cos dels Mossos d'Esquadra. També ha assegurat que, en el moment que Taib va entrar a la comissaria, estava a punt d'acabar el seu torn, després de 12 dies seguits de feina, els últims dels quals, durant el cap de setmana, en torns de 12 hores.

ARXIVAT A:
PolicialTerrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut