L'oració que s'ha trobat a casa de l'home que va atacar la comissaria dels Mossos de Cornellà
L'oració que s'ha trobat a casa de l'home que va atacar la comissaria dels Mossos de Cornellà
Cornellà de Llobregat

La família de l'atacant de Cornellà diu que l'home va actuar per una crisi personal

S'ha trobat una oració, suposadament escrita per ell, en què demanava perdó a Déu

Actualitzat

L'home que aquest dilluns va intentar atacar una agent en una comissaria de Cornellà de Llobregat i va ser abatut, ho hauria fet motivat per una crisi personal. Això es desprèn de les declaracions de la seva família, que nega que el mòbil fos terrorista i apunta que l'home hauria actuat empès per la vergonya de ser homosexual en un entorn religiós musulmà.

El cas l'investiguen l'Audiència Nacional i un jutjat de Cornellà. L'Audiència Nacional, per l'aspecte terrorista, i el jutjat número 2 de Cornellà, que era el que estava de guàrdia en el moment de l'assalt, pels fets en què va morir Abdelouahab Taib.

Aquest dimarts s'ha fet la reconstrucció dels fets a la mateixa comissaria amb la mossa que va disparar i en presència de la jutge que investiga la mort de l'atacant.

La família, que viu a Algèria, ha negat rotundament el mòbil terrorista, i ja ha dit que estudia denunciar els Mossos d'Esquadra per la mort del seu familiar.

La declaració que va fer la que va ser la seva parella fins la setmana passada també apunta una crisi personal com a detonant dels fets. Segons ella, va dir que tenia intenció de suïcidar-se. En una oració que ha fet pública la cadena SER, suposadament escrita per l'assaltant i que haurien trobat els Mossos en l'escorcoll, el jove mort demanava perdó a Déu, li demanava que l'ajudés i el beneís.

El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, ha reiterat la correcció amb què va actuar la mossa davant de l'atac, no solament per evitar ser agredida, sinó pel que hauria pogut passar.

"Proporcionada, adequada i congruent a la situació d'extrema gravetat amb què es va trobar. Aquesta persona no va atendre les advertències policials que se li van fer."

L'agent del Mossos que va abatre l'home ha assegurat davant la jutge que es va pensar que es tractava d'un atemptat terrorista i que va disparar per protegir-se a ella mateixa i als seus companys.

"M'anava a matar."

La mossa ha comparegut com a investigada i dos sergents ho han fet en qualitat de testimonis.

 

ARXIVAT A:
Policial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut