Barcelona

La Generalitat acusa Rajoy de fer un ús "desproporcionat" dels recursos al TC

TV3 ha tingut accés al recurs de súplica que els advocats de la Generalitat han presentat aquest dimecres al Constitucional contra la suspensió de la reforma del reglament del Parlament

Actualitzat

La Generalitat acusa el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de fer un ús "desproporcionat i abusiu" dels recursos al Constitucional. TV3 ha tingut accés al recurs de súplica que els advocats de la Generalitat han presentat aquest dimecres davant l'alt tribunal contra la suspensió de la reforma del reglament del Parlament. En el text, la Generalitat considera que l'ús que Rajoy fa del mecanisme de suspensió automàtica al qual té dret és "desproporcionat, excessiu, contrari a les regles de la bona fe processal i, en definitiva, abusiu".

"Que la Constitució i la Llei Orgànica del TC hagin previst aquest mecanisme d'impugnació i suspensió no habilita al seu ús injustificat i suspensió, no habilita al seu ús injustificat i desproporcionat pel president del govern de l'Estat per provocar la suspensió de disposicions manifestament legítimes, equivalents a moltes altres presents en els reglaments de les cambres legisltives estatals i autonòmiques."

En una dotzena de pàgines, el recurs de súplica argumenta que l'executiu espanyol ha actuat preventivament perquè "el recurs es fonamenta no en la inconstitucionalitat del text sinó en la presumpció de la seva futura aplicació i segons la pràctica parlamentària que es pronostica". És a dir, que l'executiu de Rajoy pressuposa que s'usarà per aprovar les lleis de desconnexió i que eliminarà la presentació d'esmenes.

"Ens trobem davant un recurs merament interpretatiu, contrari al principi de presumpció de la constitucionalitat de les lleis."

El recurs també recorda que el procediment de lectura única impugnat "és pràcticament equivalent al del Congrés de Diputats i molt semblant als d'altres comunitats autònomes".

"El TC no pot jutjar ni el context polític en què s'aprova aquesta reforma del Reglament del Parlament, ni les intencions que la part recurrent intueix en el legislador de Catalunya."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut