Luis Bárcenas i Francisco Correa
Luis Bárcenas i Francisco Correa
San Fernando de Henares

La Fiscalia manté la petició de 125 anys de presó per a Correa per la trama Gürtel

En les seves conclusions, manté l'acusació per als principals acusats i rebaixa tres anys la de Bárcenas, per a qui en demana 39

RedaccióActualitzat

El judici als 37 acusats de la trama de corrupció del PP Gürtel, que ja fa un any que va començar, enfila a partir d'aquest dilluns la recta final. En les seves conclusions, que ha fet saber aquest matí, la fiscalia manté la seva petició de pena màxima, 125 anys i un mes de presó, per a Francisco Correa, a qui acusa de liderar un entramat dirigit a enriquir-se il·lícitament.

Per a l'extresorer Luis Bárcenas, li rebaixa tres anys la petició de presó, fins als 39 anys, en eliminar l'acusació per un delicte contra la Hisenda Pública per l'IRPF del 2009. L'acusa d'haver acumulat 48 milions d'euros amb comissions i apoderar-se de gairebé 300 mil euros de la caixa B del Partit Popular.

També ha retirat tots els delictes contra la Hisenda Pública dels quals s'acusava l'exconseller madrileny Alberto López Viejo, si bé manté la petició que el PP sigui multat amb 245.492 euros i l'exministra de Sanitat Ana Mato amb 28.467 euros en ser partícips a títol lucratiu.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut