Narcís Serra i Adolf Todó, l'any 2010 (ACN)
Narcís Serra i Adolf Todó, l'any 2010 (ACN)
Barcelona

Narcís Serra i 14 excàrrecs de CatalunyaCaixa, investigats per un forat de 720 milions

S'acusa l'antiga cúpula de CatalunyaCaixa per un delicte d'administració deslleial

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno investiga l'expresident de CatalunyaCaixa Narcís Serra, l'ex-director general Adolf Todó i tretze alts càrrecs més per presumpta administració deslleial que hauria originat un forat a l'entitat de més de 720 milions d'euros.

L'acte del titular del jutjat central d'Instrucció número 2 està datat l'1 de març, i respon a un escrit de la Fiscalia Anticorrupció, que va iniciar les diligències a instàncies del FROB.

S'acusa l'antiga cúpula de CatalunyaCaixa per un delicte d'administració deslleial. La denúncia afecta l'aleshores president de l'entitat financera, l'exministre Narcís Serra, i catorze membres més de la cúpula, entre els quals hi ha Adolf Todó, que n'era el director general.

Aquesta suposada administració deslleial probablement va causar un forat a la companyia de 720 milions d'euros en una quinzena d'operacions immobiliàries, dutes a terme entre el 2000 i el 2007. Les irregularitats havien estat detectades pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Segons el fiscal, en aquella etapa, CatalunyaCaixa va desenvolupar una activitat immobiliària intensa, i per a moltes d'aquestes operacions es va atorgar l'aval i la fiabilitat necessàries confiant en la paraula dels socis que hi participaven, sense informes independents previs.

A més, la Fiscalia indica que gairebé tots els projectes estaven sotmesos a tràmits urbanístics ineludibles i de resolució incerta. Tots aquests fets, indica la Fiscalia, comportaven riscos en la inversió. Aquestes decisions d'inversió es prenien, segons la Fiscalia, sense valoracions independents prèvies per contrastar el preu demandat pels venedors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut