El cas Bankia, amb Rodrigo Rato al capdavant, un dels afers de corrupció més famosos a l'estat espanyol
El cas Bankia, amb Rodrigo Rato al capdavant, un dels afers de corrupció més famosos a l'estat espanyol
Madrid

La fiscalia demana processar Rato per cobrar 835.000 euros en comissions a Bankia

Anticorrupció acusa l'exvicepresident del govern espanyol d'un delicte de corrupció en els negocis

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció demana que es processi l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato per haver cobrat suposadament 835.000 euros en comissions de contractes de publicitat a Bankia. La fiscalia acusa l'expresident de l'entitat financera d'un delicte de corrupció en els negocis.

La fiscal assenyala Rato i 5 persones més per un suposat cobrament de comissions a agències de publicitat contractades per Bankia durant el seu mandat. Va ser concretament entre el 2010 i el 2012 per difondre la marca i la seva sortida a borsa. Per aquest delicte s'enfrontaria a quatre anys de presó.

Segons la fiscal, Rodrigo Rato hauria cobrat suposadament comissions sense justificar a través de la seva societat Kradonara. El ministeri públic considera acreditat que l'expresident de Bankia va organitzar una trama amb testaferros per cobrar comissions. La fiscalia els descriu com un grup de pressió dins l'entitat financera que va actuar com a "nucli dur" a les ordres i benefici de Rodrigo Rato.

Entre aquest "nucli dur" hi ha José Manuel Fernández Norniella, llavors conseller de Bankia i mà dreta de l'exvicepresident del govern; Pilar Trucios, directora de Comunicació de l'entitat, o Teresa Arellano, secretària personal de Rato.

Notícia relacionada: "Rato diu que Rajoy volia el rescat de l'economia, però només va obtenir el bancari"

ARXIVAT A:
PPCorrupció
Anar al contingut