Rodrigo Rato, quan presidia Bankia
Rodrigo Rato, quan presidia Bankia
Madrid

La Fiscalia demana cinc anys de presó per a Rato per la sortida a borsa de Bankia

El fiscal també demana per a qui va ser vicepresident de Bankia José Luis Olivas quatre anys de presó i, per als exconsellers José Manuel Norniella i Francisco Verdú Pons, tres anys i 2,7 anys

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció considera culpable del delicte de frau la cúpula de Bankia per la sortida a Borsa de l'entitat i demana 5 anys de presó per a l'expresident de l'entitat Rodrigo Rato. Ara bé, l'eximeix del delicte de falsedat comptable que li atribueix el jutge del cas, Fernando Andreu.

A l'escrit, a més dels 5 anys de presó per a Rato, la fiscalia atribueix el mateix delicte d'estafa a l'exvicepresident José Luis Olivas, per a qui sol·licita 4 anys de presó, a l'exconseller José Manuel Fernández Norniella, amb una petició de 3 anys de presó, i a l'exconseller delegat de Bankia, Francisco Verdú, per a qui demana 2 anys i set mesos de presó.

La fiscalia exonera els altres 28 imputats pel jutge, entre els quals hi ha el soci auditor de Deloitte, Francisco Celma. També demana l'arxiu de la causa per a Banco Financiero de Ahorro (BFA) i Bankia, que eren investigades com a persones jurídiques.

A més de les penes de presó, a l'escrit el fiscal demana que s'imposi a cadascun dels 4 acusats una multa de 60.000 euros i sol·licita que declarin com a testimonis l'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernandez Ordoñez, els tècnics de la institució que ja van declarar durant la instrucció i l'actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.

♦El Banc d'Espanya va advertir abans que Bankia sortís a Borsa que acabaria nacionalitzada♦

El magistrat de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va donar per acabar la fase d'instrucció del cas el passat mes de maig i va processar 34 exadministradors de l'entitat, tot i que va eximir de responsabilitat el Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Anar al contingut