Seül

La fiscalia demana la pena de mort per al capità del "Sewol", enfonsat a Corea del Sud amb 300 persones a bord

El capità és un dels 15 tripulants de la nau acusats d'haver abandonat el vaixell durant el naufragi, que va provocar la mort de 300 persones

RedaccióActualitzat

La fiscalia sol·licita la pena de mort per al capità del ferri "Sewol", de Corea del Sud, que a l'abril es va enfonsar i va provocar la mort de més de 300 persones, la majoria estudiants. El capità és un dels 15 tripulants de la nau acusats d'haver abandonat el vaixell durant el naufragi i després que demanessin als passatgers que es quedessin a les seves cabines.

D'aquests tripulants, quatre, inclòs el capità, afronten càrrecs per homicidi per negligència greu, un càrrec similar al d'assassinat en primer grau en els codis penals occidentals. Sobre aquests tres, la fiscalia ha exigit la cadena perpètua. Per a la resta dels onze tripulants, el fiscal els demana penes d'entre quinze i trenta anys de presó acusats de conducta negligent amb resultat de mort.

Després de la sessió d'aquest dilluns, el judici per aquesta tragèdia quedarà vist per a sentència i a mitjans de novembre es farà públic el veredicte del jutge.

La majoria d'experts i mitjans sud-coreans esperaven que la fiscalia demanés per al capità cadena perpètua en lloc de la pena de mort, una condemna que no s'aplica al país per una moratòria no escrita des del 1997.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut