Madrid

La Fiscalia de l'Estat impugna davant el Tribunal Suprem la candidatura D3M

A les sis de la tarda tocades, el fiscal en cap de sala del Contenciós Administratiu, Antonio Narváez, ha presentat al registre del Tribunal Suprem l'escrit d'impugnació de les candidatures de D3M. La via triada per a la impugnació és un recurs contenciós electoral de 103 folis que haurà de ser resolt dissabte vinent abans de les dotze de la nit de per la sala 61 del Tribunal Suprem. Una resolució que haurà de decidir si aquesta candidatura pretén succeïr la ilegalitzada Batasuna. Demà es presentarà el recurs contra Askatasuna. També presentaran demà les seves impugnacions l'advcacia de l'Estat. La plataforma D3M ha qualificat Garzón i el ministre de Justícia de "feixistes".

Actualitzat
L'escrit d'impugnació de la Fiscalia es basa en l'acusada presència en gairebé totes les llistes electorals de D3M de membres vinculats a partits polítics ja il·legalitzats. En concret, dels 84 candidats que integren les llistes, 82 han tingut "vincles estrets i recents amb formacions il·legalitzades". Això demostra, segons la Fiscalia, que neixen "com a fruit de l'impuls i la planficiació de l'entorn d'ETA-Batasuna" per ser presents a les eleccions de l'1 de març al País Basc.

Pel ministeri públic, D3M és una candidatura "contaminada" en format d'agrupació d'electors, mentre que Askatasuna ha intentat desvincular-se d'aquest entorn mitjançant la configuració de llistes amb persones sense vinculació amb Batasuna o altres formacions il·legalitzades.

La plataforma de l'esquerra abertzale Democràcia 3 Milions, per part seva, ha qualificat el jutge Baltasar Garzón i el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, de feixistes pel fet d'impulsar l'empresonament dels dirigents d'aquesta formació i voler impedir que es presentin a les eleccions basques.
Anar al contingut