Borges Blanques

La Fira de l'Oli de les Garrigues obre les portes de la seva 50a edició

La fira preveu tenir uns 65.000 visitants durant el cap de setmana. L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, explica que ha d'ajudar a consolidar la ciutat com la capital catalana de l'oli.

RedaccióActualitzat
La Fira de l'Oli de les Garrigues obre les portes aquest cap de setmana. Durant el matí d'avui, Artur Mas n'inaugurarà la 50a edició, que preveu en total unes 65.000 visites durant els tres dies que dura.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha explicat la importància de la producció d'oli per a la comarca. Segons Mir, la fira ha d'ajudar a consolidar la ciutat com la capital catalana de l'oli, un sector molt important en la indústria agroalimentària de les terres de Lleida. L'alcalde també explica que són necessàries reformes estructurals, com l'arribada de l'aigua del canal Segarra-Garrigues o el canvi generacional que necessiten a nivell d'agricultors.

La 50a Fira de l'Oli està dedicada especialment als beneficis d'aquest producte en la salut. S'hi pot trobar un espai gastronòmic amb tastos i diferents agermanaments amb l'Aplec del Cargol de Lleida i l'Avellana de Reus. També se celebra la Cursa de l'Oli i els Tres Tombs.
Anar al contingut