Imatge del vídeo amb la família francesa segrestada (Foto: YouTube)
Imatge del vídeo amb la família francesa segrestada. (Foto: YouTube)
Camerun

La família francesa segrestada al Camerun és alliberada després de dos mesos de captiveri a mans d'un grup integrista

El grup integrista nigerià que tenia segrestada la família de 7 francesos des de fa just dos mesos els ha deixat en llibertat. Ho ha confirmat el govern francès i el del Camerun, que no han revelat les condicions de l'alliberament. La família -els pares, un tiet i quatre nens- es troba bé de salut i està en mans de les autoritats cameruneses.

RedaccióActualitzat
Els set membres de la família francesa segrestada al nord del Camerun el 19 de febrer passat han estat alliberats, segons ha informat el president francès François Hollande i el govern camerunès, que no han revelat les condicions de l'alliberament. Els ostatges eren tres adults i quatre nens, que van ser capturats al parc natural de Waza, al nord del Camerun, suposadament per milicians de Boko Haram, i poc després van ser traslladats a Nigèria.

La família -els pares, un tiet i quatre nens- es troba bé de salut i està en mans de les autoritats cameruneses, segons el comunicat emès per la presidència del Camerun. En el seu comunicat, l'Elisi ha explicat que és "un gran alleujament i una gran joia" anunciar-ne l'alliberament.

Hollande ha expressat també el seu agraïment a les autoritats del Camerun i de Nigèria i ha anunciat que el ministre d'Exteriors, Laurent Fabius, està de camí al Camerun per repatriar la família a França. El president francès, però, ha recordat que hi ha altres ciutadans del país que estan retinguts a la zona del Sahel. Després de traslladar el seu suport a les famílies, ha mostrat la seva "determinació" a continuar treballant pel seu alliberament.

El grup islamista nigerià Boko Haram es va atribuir l'autoria del segrest de la família francesa a prop de la frontera amb Nigèria. Els turistes havien passat una nit en aquest parc de l'extrem nord del Camerun, una àrea freqüentada per occidentals durant les seves vacances.

Els ostatges eren Tanguy Moulin-Fournier, empleat del grup energètic GDF Suez, expatriat a Nigèria, la seva dona i els seus quatre fills, d'entre 5 i 12 anys. També el seu germà, que va viure a Barcelona durant més de 10 anys i que treballava a la planta de Hewlett Packard a Sant Cugat del Vallès.
Anar al contingut