Imatge d'arxiu del Camerun
Ha estat la primera vegada que segresten estrangers al Camerun.

Segresten una família francesa amb quatre menors al Camerun

Hollande ha atribuït l'acció a una milícia islamista formada a Mali. És la primera vegada que uns estrangers són capturats en aquest país africà.

RedaccióActualitzat
El president francès, François Hollande, ha confirmat el segrest d'una família francesa de set membres al Camerun. Tres adults i quatre menors van ser segrestats dimarts al nord del país, molt a prop de la frontera amb Nigèria, quan feien turisme per la zona.

França ha atribuït el segrest a la milícia islamista Boko Haram, formada a Mali, país on l'exèrcit francès porta a terme una intervenció armada per ajudar el govern malià a recuperar el control del nord del territori, a mans de grups islamistes. És la primera vegada que uns estrangers són capturats al Camerun. El segrest posa de relleu la propagació del terrorisme al Sahel i l'Àfrica occidental.

Pel que fa al parador dels ostatges, el govern del Camerun ha informat de matinada que els segrestadors han fugit amb els set membres de la família cap a Nigèria.

A Camerun se l'ha anomenat una "Àfrica en miniatura" per la seva diversitat cultural i paisatgística. Hi viuen més de 200 grups ètnics i lingüístics diferents. Les llengües oficials són, entre 230 més, el francès i l'anglès.

Mali, en el rerefons


L'ambaixada francesa al Camerun ha avisat tots els seus ciutadans que viuen en aquesta zona que extremin la precaució. Hollande ha vinculat el cas a la missió a Mali, per això ha avisat que l'amenaça islamista afecta tothom.

"França és a Mali, continuarà les seves accions fins al final... les operacions segueixen el seu curs. Però, al mateix temps, tota la comunitat internacional ha de lluitar contra el terrorisme, perquè no és només Mali", ha considerat el president francès.

Precisament, dimarts van morir més d'una vintena de jihadistes i un legionari francès en els combats al nord del país. Hollande ha anunciat que la missió entra en l'última fase, però de moment els països africans que l'han de rellevar no es posen d'acord en com i quan ho faran.
Anar al contingut