Els diputats de la CUP Anna Gabriel, Benet Salellas i Mireia Vehí, aquest dimarts al Parlament (@ignasi_abad)
Els diputats de la CUP Anna Gabriel, Benet Salellas i Mireia Vehí, aquest dimarts al Parlament (@ignasi_abad)
Barcelona

La CUP demana reunir-se amb Puigdemont per vincular la qüestió de confiança al RUI i el procés constituent

El diputat Benet Salellas creu que la qüestió de confiança "és fàcil de resoldre" si es vincula al full de ruta sobiranista

Actualitzat

La CUP ha demanat una reunió urgent amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per presentar-li la seva proposta estratègica per als propers mesos, batejada "Enfilem-nos". A més, els cupaires volen que aquesta reunió serveixi per acordar la qüestió de confiança aquest mateix mes de juliol, encara que no es voti fins al setembre. El diputat Benet Salellas ha apuntat que la qüestió de confiança "és fàcil de resoldre" si es vincula al full de ruta sobiranista, amb la possibilitat d'introduir-hi un referèndum unilateral.

"La qüestió de confiança pot tenir una solució ràpida i si es pot resoldre políticament el mes de juliol, no farà falta fer-ho al setembre."

Salellas ha avançat que la CUP valora "molt positivament" dos fets dels darrers dies: l'aposta de l'Assemblea Nacional Catalana pel referèndum unilateral i les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent consensuades amb Junts pel Sí. El diputat defensa que "referèndum i procés constituent són els dos carrils ràpids pels quals hem de circular en els propers mesos a fi de crear la República Catalana".

"Creiem que la qüestió de confiança de Carles Puigdemont ha de resoldre's sota aquests paràmetres, i serà fàcil de resoldre si la vinculem a la perspectiva d'excepcionalitat que viu Catalunya i de preparació del procés de desconnexió."

La CUP considera que cal enfocar la segona meitat de la legislatura "amb altura de mires, sentit de país i generositat política, i també amb unitat de l'independentisme".

Puigdemont obrirà contactes amb els grups per a la qüestió de confiança

El president de la Generalitat obrirà contactes "en els propers dies" amb la CUP i altres grups del Parlament per escoltar les seves propostes de cara a la qüestió de confiança del mes de setembre. Fonts del govern de la Generalitat han explicat que les trobades seran amb la CUP, soci prioritari de Junts pel Sí en aquesta legislatura, però també amb altres grups del Parlament perquè Puigdemont conegui les seves propostes de cara a la qüestió de confiança.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut