a crisi està accentuat la bretxa social, cosa que es nota especialment en els menors.
La crisi està accentuat l'esquerda social, cosa que es nota especialment en els menors.
Barcelona

La Creu Roja alerta que milers d'infants catalans no tenen roba ni sabates adequats per a l'estiu per falta de recursos familiars

La crisi passa factura a les famílies amb menys recursos. La Creu Roja alerta que milers d'infants catalans no tenen roba ni sabates adequades per a la temporada d'estiu. De moment, l'organització centra els esforços a garantir-los el menjar.

RedaccióActualitzat
La crisi passa factura i fa augmentar, en una gran proporció, les mancances de les famílies i dels sectors més vulnerables. El responsable de la Plataforma Humanitària de Creu Roja de Catalunya, Juan Antonio García, explica que l'organització està repartint roba adequada per a la temporada d'estiu perquè molts infants catalans no en tenen. Ni roba, ni sabates.

Davant les creixents necessitats socials, la Creu Roja preveu superar aquest 2013 les 35.000 peces de roba que va repartir l'any passat. Ara per ara, l'organització està centrada a ajudar els més petits i vulnerables perquè, en primer terme, tinguin garantits els aliments, i en segon, perquè puguin fer front als canvis de temperatura, donat que les seves famílies no disposen de recursos econòmics per cobrir aquestes necessitats bàsiques.

García ho ha deixat ben clar. L'organització humanitària ha vist com el nombre de famílies que no poden calçar ni vestir, ni proporcionar el material escolar necessari als seus fills ha augmentat "en una enorme proporció". La Creu Roja també reparteix banyadors, tovalloles i cremes solars perquè la canalla pugui "anar a la platja i gaudir-ne amb protecció, com totes les criatures es mereixen".
 
Juan Antonio García ha assegurat que la crisi està accentuat l'esquerda social, cosa que es nota especialment en els menors. "Mentre que uns es poden vestir sense repetir la samarreta ni un sol dia a la setmana, altres només en tenen una, que, a més, els va petita", ha lamentat. Per sort, l'augment de la demanda de roba es veu compensada amb les també creixents donacions, tant de particulars com d'empreses que donen molta importància a la responsabilitat social corporativa.

El servei de repartiment de la Creu Roja està regit per criteris de proximitat i gestionat a través de les diferents oficines municipals de l'entitat.
García, que ha instat la ciutadania a col·laborar amb roba en bon estat que no es faci servir, ha augurat que aquest any en repartiran molta més que l'any passat.

Per fer donacions, només cal anar a qualsevol de les oficines.
Anar al contingut