Sakineh Mohammadi Ashtiani, la dona condemnada a mort per adulteri a l'Iran
Sakineh Mohammadi Ashtiani, la dona condemnada a mort per adulteri a l'Iran
Teheran

La comunitat internacional demana a l'Iran que no executi Sakineh Mohammadi

El Comitè Internacional contra la Lapidació creu que la iraniana Sakineh Mohammadi Ashtiani serà executada aquest dimecres a la presó de Tabriz, on compleix condemna per adulteri i per complicitat en l'assassinat del seu marit. En un primer moment, la dona va ser sentenciada a morir lapidada, però davant les protestes de les organitzacions pro drets humans també serà executada, però a la forca. El govern espanyol s'ha compromès a fer tot el possible per evitar la mort de la dona. França ha demanat a les autoritats iranianes que commutin la pena a la dona i han mobilitzat la comunitat internacional per evitar que mori.

Actualitzat
El Comitè Internacional contra la Lapidació publica al seu web que la iraniana Sakineh Mohammadi Ashtiani podria ser executada a la presó de Tabriz, a l'Iran. Segons el comunicat d'aquesta organització, les autoritats iranianes ja haurien donat l'ordre d'execució corresponent.

Ashtiani, de 43 anys i mare de dos fills, va ser condemnada a morir lapidada el 2006 per haver tingut relacions amb dos homes després de la mort del seu marit. Més tard, també va ser acusada de ser còmplice de la mort del seu espòs, i des d'aleshores està empresonada a Tabriz, al nord del país.

Davant de les protestes de les organitzacions pro drets humans, les autoritats iranianes van decidir prioritzar l'acusació de complicitat en l'assassinat del seu marit en comptes de la d'adulteri. És per això que la dona no morirà lapidada, sinó a la forca.

El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que l'executiu farà tot el que sigui possible per evitar "un crim com el de Sakineh Ashtiani". França ha demanat a les autoritats iranianes que commutin la pena a la dona i han mobilitzat la comunitat internacional per evitar-ne la mort.

La cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, ha instat l'Iran a aturar la "imminent" execució de la iraniana Sakineh Mohammadi Ashtiani i a transformar la sentència.
Anar al contingut