Presentació de la nova base i les noves rutes de Norwegian. (Foto: ACN)
Presentació de la nova base i les noves rutes de Norwegian. (Foto: ACN)
Barcelona

La companyia Norwegian crea una base al Prat i estrena quatre noves rutes

La companyia aèria de baix cost Norwegian ha obert una nova base a l'aeroport del Prat, on disposarà de tres avions, i ha anunciat l'estrena de quatre noves rutes des del Prat a Sandefjord Torp, Hamburg, Berlín i Varsòvia el 2014.

RedaccióActualitzat

La companyia aèria de baix cost Norwegian ha obert una nova base a l'aeroport del Prat, on tindrà tres avions, i ha anunciat l'estrena de quatre noves rutes.

Els responsables de Norwegian i del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) han presentat aquest dijous els seus plans d'expansió, que es faran efectius a l'abril del 2014, i que suposaran l'estrena de rutes des del Prat a Sandefjord Torp, Hamburg, Berlín i Varsòvia.

La nova base d'operacions, la sisena que tindrà Norwegian a Espanya, inclourà la instal·lació de tres avions Boeing 737-800 i la creació d'un centenar de llocs de treball.

El responsable de la companyia, Bjorn Kjos, ha destacat que la intenció de la companyia és generar rutes de llarga distància des del Prat a partir del 2016 i ha assenyalat Amèrica i Àfrica com els principals objectius. A més, Kjos apunta que la nova operativa suposarà un increment del 40% de l'oferta de seients a la setmana de la companyia respecte a la temporada d'estiu d'aquest any.

Durant la presentació, la tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha declarat que la creació de noves rutes a l'aeroport és una de les claus en l'estratègia de posicionar la ciutat com a capital econòmica del sud d'Europa. Així, ha destacat: "És important que hi hagi inversions i apostes d'empreses, que el que acaben fent és ajudar les nostres empreses a trobar oportunitats de negoci".

Pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, aquests nous vols de Norwegian acosten els mercats del nord d'Europa a les empreses catalanes, i singularment "reforcen les relacions comercials de Barcelona amb el mercat noruec, que és molt important des del punt de vista de la seva capacitat adquisitiva".

Anar al contingut