La comissió bilateral entre la Generalitat i el govern espanyol serà l'1 d'agost

Es tracta de la primera vegada que es reuneix la comissió en 7 anys

Actualitzat

La comissió bilateral entre la Generalitat i el govern espanyol serà dimecres que ve, 1 d'agost, a la tarda a Barcelona. Es tracta de la primera vegada que es reuneix en 7 anys. La darrera va ser el 2011.

La Generalitat ha avançat que vol parlar, a la trobada, de "la situació de drets i llibertats" dels polítics catalans presos i del dret a decidir. La Generalitat considera irrenunciable el dret a l'autodeterminació.

El conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, ja va subratllar la setmana passada en roda de premsa que la reunió de la comissió, a part d'inversions pendents o conflictes de competències, ha d'abordar explícitament "la qüestió dels drets i llibertats a Catalunya" i com s'avança cap a l'expressió dels ciutadans catalans sobre el seu futur "mitjançant el vot".

Maragall va deixar clar que hi ha "una situació d'excepcionalitat" i que "no es pot acceptar com a normal que hi hagi representants polítics a la presó i a l'exili".

La comissió està presidida, per part de la Generalitat, pel conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, i estarà integrada pel vicepresident del govern, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Elsa Artadi; la secretària general d'Acció Exterior, Mercè Salvat, i el delegat del govern a Madrid, Ferran Mascarell.

Per part del govern espanyol hi serà Meritxell Batet, ministra de Política Territorial i Funció Pública, a més dels secretaris d'Estat de Política Territorial, Ignacio Sánchez Amor; Hisenda, Inés María Bardón; Infraestructures, Pedro Saura, i Relacions amb les Corts, José Antonio Montilla. També hi anirà la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

En la comissió també es parlarà d'infraestructures i hisenda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut