Madrid

La Comissió Nacional de l'Energia investigarà les elèctriques per suposats abusos en les factures

La CNE ha acordat obrir un expedient informatiu a les companyies elèctriques Iberdrola, Endesa i Unión Fenosa per aclarir si han comès abusos en el cobrament de factures des que es va començar a aplicar el sistema de facturació mensual. La investigació s'ha obert després de les denúncies de diverses organitzacions de consumidors, que es queixen que es podrien haver cobrat a preus del 2009 uns consums que eren del 2008. L'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya, l'OCUC, ha admès, però, que és difícil provar-ho.

Actualitzat
Després que el Ministeri d'Indústria anunciés la creació d'una oficina del consumidor d'electricitat i gas, la Comissió Nacional de l'Energia també ha començat a actuar i ha obert un expedient informatiu a les elèctriques per suposats abusos en la facturació

Si es detecten irregularitats, la CNE remetrà l'expedient a les comunitats autònomes, que tenen la competència en aquesta matèria, perquè multin les elèctriques i les obliguin a tornar els diners als usuaris sense que els consumidors hagin de presentar reclamacions.

Després de la denúncia, Iberdrola s'ha defensat i ha dit que la facturació al client amb el nou sistema és "idèntica" a l'anterior.

Mentrestant, l'OCUC veu difícil que es pugui provar que s'han cobrat a preus del 2009 consums que eren de l'any anterior i que la solució definitiva vindrà amb els nous comptadors, que donaran la lectura a la central cada mes.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut