Islamabad

La comissió electoral del Pakistan decidirà dilluns si ajorna els comicis

La mort de Benazir Bhutto segueix causant reaccions i tenint greus conseqüències al Pakistan. La comissió electoral ha convocat una reunió d'urgència per dilluns i no es descarta que, atesa la situació que viu el país, s'acabin ajornant els comicis previstos per al dia 8 de gener. Mentrestant, els disturbis ja han causat la mort de 38 persones i n'han deixat 53 de ferides. I és que el país viu immers en una onada de violència, després que la líder opositoria morís assassinada. Creixen les protestes contra la versió oficial dels fets que dóna el règim de Musharraf, que ha ordenat a l'exèrcit actuar contundentment contra els manifestants.

Actualitzat
Línies de ferrocarril tallades, gasolineres tancades, vehicles incendiats i constants brots de violència. Aquest és l'escenari d'un Pakistan al llindar del caos. A hores d'ara, ja no és segur que les eleccions que s'havien de fer aquest gener s'acabin celebrant. Aquest dilluns, la comissió electoral decidirà en una reunió d'emergència si manté la convocatòria. Tot sembla indicar que no s'acabaran celebrant, ja que fonts de la mateixa comissió han dit que hi ha "un 95% de probabilitats" que no es facin.

Malgrat la crisi, el govern insisteix que la situació global de seguretat és "satisfactòria". No semblen corraborar-ho les xifres de morts, que ja sumen 38, a més de desenes de ferits. A això cal sumar-hi les destrosses materials, que són importants, sobretot a la regió de Sindh, aïllada pels disturbis.

A més, la comissió també ha anunciat que ha mort un dels candidats de la conflictiva regió de Swat, al nord del país, on l'exèrcit ha posat en marxa des de fa setmanes una operació contra grups islamistes. Per això creuen que la situació no és l'adient per celebrar eleccions.

Mentrestant, el PPP manté el seu silenci sobre si concorrerà als comicis després de la mort de la seva líder, mentre que la Lliga Musulmana-Q ha proposat que es posposin quaranta dies. L'ex primer ministre Nawaz Sharif, de la Lliga Musulmana-N, ja ha aunciat que el seu partit els boicotejarà.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut