Una carretera de Nevada, a 150 milles de Las Vegas, dedicada als extraterrestres. (Foto: Reuters)
Una carretera de Nevada, a 150 milles de Las Vegas, dedicada als extraterrestres. (Foto: Reuters)
Washington

La Casa Blanca nega tenir proves de vida extraterrestre

La Casa Blanca ha negat tenir proves que existeixin els extraterrestres i que hagin contactat a la Terra amb algun humà. En un inusual comunicat, l'administració nord-americana ha desmentit totes dues coses, després que un grup de ciutadans ha aplegat 17.000 peticions perquè el govern nord-americà doni explicacions "immediatament" del que sap sobre l'existència d'éssers extraterrestres i el contacte amb els humans.

Actualitzat
"El fet és que no tenim evidències de la presència d'extraterrestres", ha sortit a explicar la Casa Blanca, que ha desmentit també que hi hagi "senyals" que una "presència extraterrestre" hagi contactat amb "algun membre de la raça humana".

En un intent d'apropar-se als ciutadans, el govern de l'administració Obama va llançar al setembre la pàgina web "We the people", animant a expressar-hi inquietuds, peticions i preguntes. Allà s'hi han dirigit les sol·licituds d'informació sobre la vida extraterrestre. Els 17.000 firmants han demanat que s'obrin al públic "tots els arxius de totes les agències i documents militars relacionats amb aquest fenomen", i que es parli d'aquest assumpte en les audiències públiques en el Congrés comptant "amb aquells les veus dels quals han estat silenciades per jurament de secret inconstitucional".

La resposta ha arribat de la mà de Phil Larson, assessor de la divisió de política espacial i comunicacions de l'Oficina de Política de Ciència i Tecnologia de la Casa Blanca.

"El govern dels Estats Units no té indici que hi hagi vida fora del nostre planeta o que una presència extraterrestre hagi contactat amb un membre de la raça humana", ha assegurat Larson. I pel que fa als dubtes de transparència, ha afegit que "no hi ha informació creïble que suggereixi que s'ha ocultat a ulls del públic qualsevol prova".

No obstant, Larson aclareix que això no significa que l'assumpte de la vida fora del nostre planeta no sigui un tema discutit o explorat. De fet, ha explicat que hi ha nombrosos projectes treballant per entendre si pot existir vida fora de la Terra, i ha posat per exemple la missió del telescopi Kepler de la NASA o la pròxima missió a Mart "Mars Science Laboratory", que viatjarà a bord del robot Curiosity.

Finalment, Larson conclou que un cop analitzada la qüestió amb "visió estadística" és possible que hi hagi entre els trilions d'estrelles de l'Univers alguna on hi hagi vida, però que les possibilitats de contactar amb éssers extraterrestres, "especialment amb els intel·ligents", són "extremadament petites", a causa de les grans distàncies.
Anar al contingut