Irene Vaqué

Kevin Spacey al MWC: "Esperem que la indústria del cinema no faci com la de la música"

Envoltat per un núvol de flaixos, com no podia ser d'una altra manera, l'actor nord-americà Kevin Spacey, guanyador de dos Oscars, ha exercit al Mobile World Congress de Barcelona de convidat perfecte. Simpàtic i enginyós, atent amb la premsa i els convidats i, sobretot, proper, l'intèrpret d'"American Beauty" ha estat l'estrella convidada en el lliurament de premis del Mofilm, el festival de curts per a mòbil. Spacey s'ha atrevit a animar la indústria cinematogràfica a saber adaptar-se als nous temps i "donar al consumidor el que vol quan ho vol". Spacey ha deixat clar que la indústria musical no és l'exemple a seguir.

Actualitzat
"La festa està molt bé, la ressaca ja no tant. Benvinguts a Espanya!" Amb aquestes paraules Kevin Spacey ha saludat el públic que l'esperava al recinte de la Fira de Barcelona. La sala no estava plena, però sens dubte l'actor s'ha ficat a la butxaca tots els presents. L'intèrpret de "Sospitosos habituals" ha vingut a la capital catalana per promocionar el festival Mofilm i, ja d'entrada, ha remarcat el que suposa aquest certamen per als realitzadors, "una gran oportunitat" com la que va tenir ell quan va començar.

Spacey ha recordat l'actor Jack Lemmon, un dels seus mites, amb qui va conversar quan només tenia 13 anys i que el va empènyer a ser el que és i a qui ha imitat amb encert, gest que l'auditori ha rebut amb rialles. També s'ha declarat admirador dels talents emergents. "No vull perdre mai la connexió que quan ets jove tens amb l'ambició. Tots en tenim, i ens pot servir d'inspiració, com em va passar ahir amb will.i.am", membre de Black Eyed Peas i també estrella convidada del MWC.

Respecte al futur de la indústria, Spacey s'ha queixat que el cinema es gasti milions i milions de dòlars en una campanya publicitària prèvia al pel·lícula, i després un altre dineral en la promoció del DVD. "Esperem que no faci com la indústria musical i que sàpiga donar al consumidor el que vol quan ho vol. Estic segur que, si quan surts de veure una pel·lícula que t'ha agradat, te l'ofereixen, la compraries", ha afirmat.

El dues vegades guanyador d'un Oscar, confia que la seva pel·lícula preferida encara estigui per arribar, s'ha considerat afortunat pels directors i col·legues amb els quals ha treballat i no s'ha estat de proclamar que li agradaria treballar amb Woody Allen i Pedro Almodóvar. "Woody, continuo esperant!" i "Pedro, truca'm al mòbil" han sintetitzat amb humor aquest objectiu.

Spacey ha considerat que encara és aviat per saber quin contingut audiovisual triomfarà als mòbils, ha explicat que fa un bon servei del seu telèfon però que és una mica maldestre perquè els aparells que li deixen els seus amics acaben destrossats i que el carregador universal que s'ha anunciat al congrés "és la millor invenció que hi ha hagut mai".

Premis del Mofilm


En el transcurs de l'acte s'han lliurat els premis del Mofilm. En la categoria d'animació el guardó ha estat per a "Pushkin"; "The science of attraction" s'ha emportat el premi en documentals; "Star chicks" el d'horror-ciència ficció, i el de comèdia ha recaigut en "English as a second language".
Anar al contingut