Barcelona

Justícia demanarà responsabilitats per la caiguda d'un mur de contenció de Brians 1

El Departament de Justícia demanarà responsabilitats a l'arquitecte o l'empresa constructora de Brians 1 després que un mur de contenció del centre penitenciari va cedir aquest diumenge a causa de les pluges. Així ho ha anunciat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" el director general d'Infraestructures de Justícia, Joan Josep Isern. La cessió del mur va obligar a traslladar part de les internes.

Actualitzat
El director general d'Infraestructures, Joan Josep Isern, ha explicat que s'està estudiant si l'arquitecte que va fer el projecte va realitzar uns càlculs erronis o si bé la responsabilitat és de l'empresa constructora, que no va utilitzar el material o no va fer l'obra amb les condicions especificades en el projecte.

Un cop es determini l'error, Isern ha dit que es demanaran responsabilitats perquè, ha explicat, un mur de contenció hauria d'estar fet "perquè no caigui davant de grans pressions".

Isern ha afegit que cap persona va resultar ferida i que una seixantena d'internes han estat traslladades a un altre mòdul de la presó. El centre funciona amb normalitat, amb l'excepció del mòdul on va caure el mur, que encara s'ha de reparar.

L'afectació a Brians 1 va ser una de les moltes incidències provocades per les pluges fortes d'aquest cap de setmana, que van obligar a tancar temporalment el servei d'urgències de l'hospital de Martorell i els accessos a Montserrat i que van causar afectacions a les carreteres.



Anar al contingut