Barcelona

Junts pel Sí celebra una victòria "en vots i en escons" i es compromet a complir el "mandat democràtic"

El cap de llista, Raül Romeva, ha afirmat que "ningú no pot dir que no tenim un mandat democràtic"

Actualitzat

"El sí ha guanyat en vots i en escons". El número 5 de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, ha proclamat la victòria independentista a l'escenari del Born Centre Cultural, a Barcelona, on ha comparegut juntament amb la pràctica totalitat de la candidatura.

El cap de llista, Raül Romeva, ha insistit en el que havien dit Mas i Junqueras i ha afirmat que "ningú no pot dir que no tenim un mandat democràtic". Ha destacat que la victòria de JxSí s'ha produït "en un context d'una campanya hostil, carregada de mentides". El número u de la llista ha fet una crida a la unitat, un cop passades les eleccions: "El dic s'ha trencat. Comencem a treballar. Juntes, junts, amb tothom."

"La responsabilitat que ara tenim és complir aquest mandat democràtic que se'ns ha donat. Tenim l'obligació de fer-ho amb tothom i ho farem amb tothom, fins i tot amb tota aquella gent que ara no està a la llista del sí, perquè aquest país el fem entre totes i tots."

Romeva, que ha cridat "un sol poble" conjuntament amb el públic, ha destacat l'alta participació com un exemple de la legitimitat del resultat.

Mas: "Ha guanyat el sí, ha guanyat la democràcia"

El número quatre de la candidatura, Artur Mas, ha començat la seva intervenció amb un missatge en quatre llengües dirigit a la comunitat internacional: "Hem guanyat, hemos ganado, we have won, nous avons gagné". Aquesta victòria és, per Mas, "doble" perquè ha assenyalat que "ha guanyat el sí, però a més a més ha guanyat la democràcia".

Mas ha demanat que s'accepti "la victòria del sí", de la mateixa manera que la candidatura, ha dit, hauria "acceptat la derrota". El quart de la llista sobiranista ha dit que faran "honor a aquest mandat democràtic".

"Tots aquells que ens deien que no hi havia ganes de votar a Catalunya que en prenguin nota, perquè sí que hi havia ganes de votar. I tots aquells que li negaven el caràcter plebiscitari d'aquestes eleccions, què diran ara amb més d'un 76% de participació, que no hi havia estat mai en aquests 30 i escaig d'anys? És clar que eren un plebiscit!"

El presidenciable de Junts pel Sí s'ha compromès a administrar la victòria "amb sentit de cohesió i integració a Catalunya i amb sentit de concòrdia respecte a tothom, respecte a Espanya, respecte a Europa i respecte al món".

Per la seva banda, el president d'Esquerra i número 5 de la llista, Oriol Junqueras, s'ha felicitat que, després d'anys de treball, aquest diumenge a la nit s'ha obtingut "un mandat explícit per la independència de Catalunya".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut