Oriol Junqueras, aquest dijous a la Conselleria d'Economia i Hisenda
Barcelona

Junqueras sobre els pressupostos: "No els retirarem, implicaria anar a la tardor"

El conseller d'Economia i Hisenda es mostra convençut que hi ha marge per arribar a un acord amb la CUP i afirma que uns nous pressupostos permetran gastar 1.100 milions d'euros més

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dijous que no pensa retirar el projecte de pressupostos, tal com li exigeix la CUP. Segons Junqueras, això endarreriria massa la seva aprovació:

"No es retirarà perquè no és assumible des d'un punt de vista polític i també tècnic. L'elaboració d'uns pressupostos exigeix un temps important, no s'elaboren en qüestió de dies, necessiten moltes setmanes de feina, és impossible tècnicament retirar els pressupostos i tornar-los a presentar. Implicaria anar a la tardor. I si a més hi hagués un recurs per part d'alguns grups parlamentaris al Consell de Garanties Estatutàries encara aniríem més enllà. Aprovar els pressupostos pel 2016 a finals del 2016 ja no tindria gaire sentit."

A pesar d'això, Junqueras s'ha mostrat convençut que hi ha marge per posar-se d'acord. A més, ha recordat que ara s'està discutint, no la seva aprovació, sinó únicament la seva entrada al Parlament per poder-los aprovar.

Junqueras, però, no ha volgut donar cap detall de la proposta que aquest mateix dijous ha fet arribar a la CUP per convèncer-los que retirin l'esmena a la totalitat i acceptin negociar sobre el projecte presentat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut