Junqueras, entrant a la seu d'Economia el primer dia laborable després de ser cessat (ACN)
Junqueras, entrant a la seu d'Economia el primer dia laborable després de ser cessat (ACN)
Barcelona

Junqueras i Rull, els únics consellers que han passat pel despatx aquest dilluns

Amb Puigdemont i diversos consellers a Brussel·les, només dos membres del govern Puigdemont han fet aparicions públiques en el primer laborable des de la proclamació de la República

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras i Josep Rull són els únics membres del govern Puigdemont que aquest dilluns han passat pel despatx. Tots dos n'han sortit al cap d'una estona.

L'expectació a les portes de totes les conselleries ha estat gran, tenint en compte que era el primer dia hàbil des de la proclamació de la República i, per tant, des que el govern espanyol ha començat a aplicar l'article 155 de la Constitució.

No hi ha hagut cap aparició pública de la resta de consellers, que el govern espanyol considera cessats. I només se sap que, a més de Carles Puigdemont, també han anat a Brussel·les alguns consellers.

El Ministeri de l'Interior ha donat unes hores a l'executiu Puigdemont per buidar els despatxos, amb l'avís que no es podien quedar a dins perquè podria ser constitutiu de delicte. Per fer-ho evident, els Mossos, ja sota les ordres del Ministeri d'Interior, han recorregut els departaments recordant que si els consellers es negaven a abandonar-los podien incórrer en un delicte d'usurpació de funcions.

Junqueras s'ha estat prop d'una hora a la Conselleria d'Economia, on ha saludat el personal, i n'ha sortit sense fer declaracions. El perfil de Twitter de la vicepresidència ha piulat l'entrada a la seu de la Rambla de Catalunya.

 

 

Junqueras hi ha anat després de participar a la reunió de l'executiva d'ERC, al matí, i de reunir-se amb el grup de Junts pel Sí, al migdia. A Economia sí que han anat a treballar amb normalitat el número dos del departament, Lluís Juncà, i el secretari d'Economia, Pere Aragonès, que no han estat cessats.

Josep Rull, per la seva part, ha piulat tant la seva anada a la conselleria de Territori com la sortida, per anar a l'executiva del PDeCAT, on també ha anat l'exconseller Santi Vila. Algunes persones l'han aplaudit a la sortida.

 

 

A la Conselleria d'Interior, el fins ara secretari general, Cèsar Puig, tot i no reconèixer el seu cessament, ha anat al despatx, però per acomiadar-se dels seus col·laboradors.

A les xarxes socials, l'activitat de tots els cessats s'ha reduït i aquest dilluns només ha piulat Rull. Puigdemont ho va fer diumenge, amb dos tuits arran de la victòria del Girona sobre el Reial Madrid. El president sí que ha publicat a primera hora una imatge a Instagram del cel vist des del Palau de la Generalitat, acompanyada d'un "bon dia". Era una imatge captada un altre dia.

 

 

Bon dia 😊

A post shared by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) on

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut