Zoido dona unes hores als consellers per buidar els despatxos

L'ordre és que els Mossos acompanyin els consellers i alts càrrecs, i s'assegurin que abandonen les seus ja que, si no, poden incórrer en un delicte d'usurpació de funcions

Actualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha donat unes hores als consellers i alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya que el govern espanyol ha destituït, perquè recullin els seus objectes personals amb l'objectiu de recuperar la normalitat institucional com més aviat millor amb la "major discreció" i el principi d'"intervenció mínima".

"Les instruccions són que tot el qui vulgui anar a recollir els seus efectes personals hi pugui anar, però no podran quedar-se a l'interior de l'edifici."

 

El ministre ho ha dit en una entrevista al programa de la televisió Antena 3 "Espejo público", i fent referencia al conseller Rull a qui el govern espanyol ha ordenat cessar i que aquest matí ha publicat una foto al seu compte de Twitter treballant en al despatx, Zoido ha demanat que "sigui sensat" i que "es dediqui a preparar les pròximes eleccions del 21D".

 

" I no impliqui més funcinaris en la seva deriva de conduir al precipi el poble i els funcionaris. Si ell vol anar cap al precipici que ho faci."


Més tard el conseler Rull ha abandonat la seu de la conselleria i ha dit a TV3 que "estava seguint la seva agenda de treball".

 

Aquest matí ja s'han vist agents dels Mossos entrant a les conselleries. El cos té l'odre d'acompanyar els càrrecs destituïts segons l'article 155 i assegurar que abandonen les seus. Si s'hi oposen, els agents informaran que poden incórrer en un delicte d'usurpació de funcions.

 

Reunió de Zoido amb el nou cap dels Mossos, Ferran López

El ministre Zoido es reuneix aquest dilluns amb el nou cap dels Mossos d'Esquadra, Ferran López, després que el govern espanyol destituís Josep Lluís Trapero, que està sent investigat per un delicte de sedició com a responsable de la suposada inacció dels Mossos en el referèndum de l'1-O.

D'una altra banda, Zoido ha reiterat que en els pròxims pressupostos generals de l'Estat el seu govern abordarà l'equiparació salarial de Policia Nacional i Guàrdia Civil respecte als cossos policials autonòmics. 

 


 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut