Marbella

Julián Muñoz, traslladat de presó

L'exalcalde de Marbella, Julián Muñoz, ha estat traslladat de la presó malaguenya d'Alhaurín de la Torre a la de Jaén. El canvi de centre penitenciari és per preservar la intimitat de Muñoz després que altres interns gravessin l'exalcalde, cosa que ha acabat resultant falsa. En aquest sentit, la direcció de la presó va obrir una investigació per determinar les circumstàncies en les que s'hauria pogut gravar Muñoz.

Actualitzat

La Direcció General d'Institucions Penitenciàries també ha apuntat que el fet que el jutge ordenés la setmana passada l'execució immediata de la sentència que el va condemnar a un any de presó per presumpta vinculació amb la trama de corrupció de l'Ajuntament de Marbella ha incidit en el trasllat. El trasllat va tenir lloc ahir a la tarda dins d'un paquet de moviments de presos rutinaris que, segons fonts penitenciàries, es produeixen cada setmana amb absoluta normalitat.

L'exalcalde recorre la interlocutòria d'execució de sentència

D'altra banda, Julián Muñoz ha recorregut la resolució d'execució de la sentència que el condemnava a un any de presó per delicte urbanístic. El jutge va ordenar el compliment de la sentència perquè "existeix reincidència", en haver-hi una anterior condemna de sis mesos de presó pel "cas Banana Beach", quan va concedir una llicència d'obres per edificar 238 vivendes, aparcaments i locals comercials en sòl no urbanitzable.

També els exregidors Rafael González, Manuel Calle, María Luisa Alcalá i Antonio Yagüe, germà de l'exalcaldessa Marisol Yagüe, han presentat un recurs contra la mateixa resolució, alhora que sol·liciten la suspensió de l'execució de la sentència. Els motius que fan servir els exregidors són que la suspensió es troba "dins dels supòsits legals", ja que la pena és inferior a dos anys i, a més, que "no tenien antecedents en el moment que es va dictar la sentència ni quan es produeix el suposat delicte", segons han explicat les fonts a Europa Press.

Anar al contingut