vacuna del xarampió
Vacuna del xarampió
Barcelona

Ja són vint-i-un els casos de xarampió diagnosticats a Barcelona

A Catalunya, el xarampió autòcton es considera eliminat des de l'any 2000

Actualitzat

Ja hi ha vint-i-un casos confirmats de xarampió a Barcelona, vuit més que fa una setmana i mitja. Entre els afectats, hi ha dos nens. La resta són adults, d'entre 24 i 54 anys. Segons Salut, no estaven vacunats o no havien rebut totes les dosis. Tots els casos evolucionen favorablement, tot i que sis persones han hagut de ser hospitalitzades.

L'Agència de Salut Pública va notificar el brot de xarampió el 26 de gener. El xarampió és una malaltia molt contagiosa, produïda per un virus, que es caracteritza per febre alta, aparició de petites taques a la pell i tos. El període d'incubació del xarampió és d'entre 15 i 18 dies. 

Durant les últimes setmanes s'ha notificat a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, organisme que s'encarrega de controlar i limitar la influència de malalties epidèmiques, un brot de xarampió vinculat a un cas importat des de la Xina la primera setmana de gener. A Catalunya, el xarampió autòcton es considera eliminat des de l'any 2000.

Per prevenir aquesta malaltia, el Departament de Salut de la Generalitat assegura que "és molt important continuar mantenint un bon nivell de cobertura de vacunació a la població, administrant les dues dosis corresponents de la vacuna triple vírica (contra el xarampió, la parotiditis i la rubèola) als 12 mesos i als 3-4 anys, segons el calendari de vacunes vigent."

 

Anar al contingut