Barcelona

Interior estudia posar càmeres als cascos dels antiavalots per gravar els violents i denunciar-los

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha reconegut que les imatges de la càrrega policial de divendres contra l'acampada dels indignats a Barcelona són dures des del punt de vista del ciutadà. És per això que, "per contrarestar-les", el conseller ha anunciat que estan estudiant que els agents antiavalots portin càmeres al casc per poder gravar i denunciar els violents.

Actualitzat
El conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha mostrat convençut que l'actuació policial de divendres a la plaça de Catalunya va servir per disminuir el risc d'enfrontaments després de la victòria del Barça a Wembley. El conseller ha demanat disculpes, però ha precisat que no ho feia "per l'actuació, sinó per les imatges, si a algú li fereix la sensibilitat".

Puig ha admès que n'hi ha de "molt dures", però ha afegit que hi ha un "judici de valors sobre l'oportunitat d'anar-les reiterant permanentment". En aquest sentit, ha considerat que "cada mitjà de comunicació sap el que ha de fer". En una entrevista a RAC1, el conseller d'Interior ha insistit que "amb tranquil·litat" es revisarà l'operatiu policial, des del nombre d'efectius fins a la durada del desallotjament, però alhora ha assegurat que el tornaria a ordenar.

Puig ha admès que "si només hagués vist les imatges de televisió, també estaria indignat per la força policial", però ha justificat que hi va haver un moment en què la policia "es va veure desbordada perquè hi havia milers de persones fora del cordó policial".

"Estic convençut que l'actuació de divendres, millor o pitjor, amb algun element de crítica que haurem de revisar -que ho farem- va servir per disminuir d'una manera molt clara i rotunda el risc que vam haver de contenir dissabte a la matinada", ha assegurat Puig, per qui de les 60.000 persones que es van concentrar al centre de Barcelona, 2.000 "el que volien era, evidentment de nou, no només atacar la policia, sinó destruir coses".

El titular d'Interior ha criticat la falta d'interlocutors per dialogar amb els acampats i ha assegurat que, tot i haver passat uns dies difícils, no s'ha plantejat dimitir en cap moment.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut