Oficines de Samsung a Seül (Reuters)
Oficines de Samsung a Seül (Reuters)
Seül

Inculpen l'hereu de Samsung per corrupció

Ho ha confirmat la fiscalia que investiga el cas conegut com el de "la Rasputina", que implica una amiga íntima de la presidenta del país

RedaccióActualitzat

L'hereu de l'imperi Samsung, Lee Jae-Yong, i quatre directius més de la companyia sud-coreana estan inculpats per corrupció, segons ha confirmat oficialment la fiscalia que investiga el cas conegut com el de "la Rasputina", que implica una amiga íntima de la presidenta del país. Tres d'aquests directius de Samsung han presentat la dimissió, un cop han sabut la seva inculpació.

 

 

L'hereu de l'imperi està detingut des del passat dia 17, acusat d'haver pagat prop de 40 milions de dòlars a la confident de la presidenta a canvi de favors polítics. A més de suborn, la fiscalia acusa Lee Jae-Yong dels delictes de malversació i ocultació d'actius a l'estranger. Ell ha negat tots els càrrecs.

Pel que fa a la Rasputina, està detinguda des de l'octubre passat. Es considera que va confabular, amb la connivència de la presidenta, per crear una xarxa de corrupció en què estarien involucrats, aparentment, la cap d'Estat, membres del govern i els principals conglomerats del país.

El Parlament va aprovar al desembre la destitució de la presidenta, però la decisió final està ara en mans del Tribunal Constitucional, que té temps fins al juny per prendre una decisió.

Anar al contingut