El primer ministre romanès afirma que hi ha un rerefons polític en les acusacions contra ell (Reuters)
El primer ministre romanès afirma que hi ha un rerefons polític en les acusacions contra ell (Reuters)
Bucarest

Imputen el primer ministre de Romania per corrupció

El socialdemòcrata Victor Ponta nega les acusacions de falsificació, evasió d'impostos i blanqueig de diners, i assegura que amaguen motivacions polítiques

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció de Romania imputa formalment el primer ministre, el socialdemòcrata Victor Ponta, per falsificació, evasió d'impostos i blanqueig de diners. El mandatari ha negat aquestes acusacions. Diu que hi ha un rerefons polític.

La Fiscalia sospita que un any abans que el nomenessin primer ministre, el 2011, Ponta, llavors advocat, va rebre diners d'un antic soci, Dan Sova, al qual, un cop al govern, va nomenar ministre. El mes passat va començar la investigació al cap del govern, però el Parlament -dominat pel seu partit i els socis de coalició- va bloquejar les diligències rebutjant aixecar la immunitat del polític.

El mandatari ha negat reiteradament qualsevol actuació indeguda. Però ahir va dimitir com a líder dels socialdemòcrates romanesos, per evitar fer mal al partit. La Fiscalia Anticorrupció ha confiscat temporalment una part dels béns de Victor Ponta, el primer cap de govern romanès que afronta una imputació judicial.

Anar al contingut