Miquel Iceta, entrevistat a l'ACN
Miquel Iceta, entrevistat a l'ACN

Iceta diu que un "ambient d'hostilitat i ruptura" pot condicionar el judici de l'1-O

Actualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, emplaça els partits independentistes a reflexionar "si volen arribar al judici amb un context d'hostilitats i ruptura o amb un de recerca de solucions".

En una entrevista a l'ACN, el líder dels socialistes catalans ha afirmat que si es planteja una estratègia de ruptura que dona continuïtat al que ha portat al procediment judicial "això dona un color", i si la via que s'emprèn és una altra "pot donar un altre color".

"L'ambient sí que depèn dels polítics, però les decisions les pren el jutge", ha admès, tot i això.

Els llaços grocs, ni treure'n ni posar-ne

Arran de la polèmica pels llaços grocs, Iceta ha assegurat que tothom pot marcar la seva posició política, però demana acabar amb el que qualifica de "colonització" de l'espai públic.

"Es poden expressar opinions però no es pot pretendre que tots els carrers tinguin la mateixa expressió política."

També s'ha manifestat contrari que les institucions expressin "una idea partidista". En aquest sentit, ha assegurat que el fet que l'Ajuntament de Vic emeti missatges partidistes per megafonia és "inadequat" perquè els ajuntaments, per definició, "són de tots".

Contra els qui "atien" el conflicte

També ha criticat, Ciutadans, de qui ha dit que "atien" el conflicte. Ha qualificat d'"error" la retirada de llaços grocs que van protagonitzar a Alella dimecres passat el president de Ciutadans, Albert Rivera, i la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas.

"Cs s'han trobat que fins i tot el PP els ha dit que no els seguirà en aquest camí. Espero que aviat tornin a l'espai raonable de diàleg i política i no a l'activisme de carrer."

Per últim, el secretari del PSC ha posat en dubte la desobediència dels partits independentistes, creu que, a la pràctica, el govern acatarà la decisió judicial, com ja ha fet amb la suspensió parlamentària dels diputats a l'exili.

Torra parla d'amenaces intolerables

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost les declaracions d'Iceta assegurant que són unes "amenaces intolerables". Creu que confirmen "la farsa d'aquest judici injust i indecent":

 


ARXIVAT A:
Procés catalàMiquel IcetaPSC
Anar al contingut