La plaça Major de Vic
La plaça Major de Vic

Polèmica pels missatges independentistes a la megafonia de l'Ajuntament de Vic

"No ens desviem del nostre camí: la independència de Catalunya", acaba el missatge consensuat amb l'ANC, Òmnium Cultural i els CDR

Actualitzat

L'Ajuntament de Vic emet des de fa unes setmanes un missatge per megafonia en el qual es lamenta la situació dels dirigents independentistes empresonats i els que són a l'estranger.

"No normalitzem la situació d'excepcionalitat i d'urgència nacional: recordem cada dia que encara hi ha presos i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu: la independència de Catalunya."

El missatge, consensuat amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR), busca recordar els "presos i exiliats" i s'acompanya d'un so de campanes, que evoca les antigues crides al sometent i sona cada dia a les vuit del vespre des de fa aproximadament dos mesos.

Fonts de l'Ajuntament assenyalen que, mentre les campanes sonen cada dia, el missatge només es reprodueix "puntualment", sovint coincidint amb manifestacions. L'objectiu és "no normalitzar" la situació política, que qualifica "d'excepcionalitat i d'urgència nacional".

L'ANC d'Osona va penjar fa uns dies un vídeo del missatge en un dels seus perfils de Twitter i la polèmica es va desfermar:

 

 

Diversos polítics constitucionalistes ja han mostrat el seu rebuig a aquests missatges. La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha recordat aquest dijous a l'Ajuntament de Vic que "té l'obligació de governar per a tothom", inclosos aquells catalans que no estan d'acord amb les proclames independentistes:

"Quan hom reclama democràcia i posa un cartell demanant democràcia, ha de saber que això és justament que tothom es pugui expressar lliurement"

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha dit que la Fiscalia General de l'Estat hauria d'actuar contra l'Ajuntament de Vic en cas que "es reiterin en el temps" aquests missatges, que ha titllat de "provocació".

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ho ha qualificat de "nova mostra de la invasió separatista de l'espai públic a la Catalunya de Torra":

 

 

El PDeCAT, amb set regidors i un de l'antiga Unió, governa en minoria a Vic, amb el suport d'un regidor no adscrit, que anteriorment era al PSC.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatANCÒmnium CulturalCDR
Anar al contingut