Budapest

Hongria es gasta 123 milions en una segona tanca contra els refugiats

Cada cop hi ha més murs a Europa per impedir l'entrada dels immigrants

RedaccióActualitzat

Ja hi ha un altre mur en construcció a Europa per evitar l'entrada de refugiats. Hongria ha començat a construir un segon mur fronterer amb Sèrbia. El projecte costa 123 milions d'euros i inclou càmeres de vigilància i sensors tèrmics. "Aquest sistema redueix pràcticament a zero el número de creuaments il·legals de frontera", ha subratllat György Bakondi, assessor de Seguretat del primer ministre, Viktor Orban.

El govern hongarès percep l'entrada dels estrangers sense papers com un conflicte creixent. És l'opinió del cap de la diplomàcia, Péter Szijjártó: "Entre 30 i 35 milions de persones viuen a prop d'Europa, al sud i al sud-est. A causa de les seves condicions de vida, potser aviat decidiran anar a Europa i a l'Europa Central."

El Parlament hongarès està debatent ara una llei que permetrà la reclusió dels estrangers sense papers mentre es tramita la seva petició d'asil. Aquestes mesures van en sintonia amb les d'altres països arreu del món.

Els murs de la vergonya

A Europa es mantenen murs com el de Calais, a França, per evitar que els immigrants que es concentren vora el port o l'Eurotúnel puguin passar clandestinament al Regne Unit. A Espanya, les tanques de Ceuta i Melilla intenten contenir el pas cap a Europa dels que venen del Marroc i l'Àfrica subsahariana. De Bulgària a Noruega, el mapa dels murs a Europa no para de créixer, cada cop amb més projectes per blindar les fronteres.

Són unes tanques que volen ser dissuasòries, però que, de moment, no tenen aquest efecte. En canvi, generen crisis humanitàries als camps que s'instal·len a la seva vora. És el que ara es tem que passi a Mèxic amb les mesures anunciades per Donald Trump per fer més hermètic el pas cap al nord. Si això passés, el govern mexicà es podria veure també temptat a construir el seu propi mur al sud, per mirar de contenir el flux d'immigrants que hi arriben de la resta del continent, camí de Nord-amèrica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut