Washington

Hillary Clinton obté el suport de la comissió del Senat com a nova secretària d'Estat

La comissió d'Afers Estrangers del Senat dels Estats Units ha aprovat, per setze vots a favor i un en contra, el nomenament de Hillary Clinton com a pròxima secretària d'Estat de l'administració de Barack Obama. Aquest pas facilita la confirmació de Clinton al càrrec quan l'hagi de votar el ple de la cambra alta. La senadora va presentar les seves credencials davant de la comissió dimarts, quan es va comprometre a impulsar una diplomàcia de "potència intel·ligent", marcada pel pragmatisme i en què l'ús de la força serà "l'últim recurs".

Actualitzat
Hillary Clinton, que ha agraït el vot de confiança de la comissió, ha aprofitat per acomiadar-se del Senat, ja que a l'ocupar el càrrec de secretària d'Estat està obligada a abandonar el seu escó a la cambra alta.

"Estem en un període crucial i ple de desafiaments. Però mantindré sempre la meva confiança envers aquesta assemblea i els meus conciutadans. Sóc optimista i crec que el millors dies d'Amèrica encara estan per venir", ha dit Clinton als seus antics col·legues legisladors.

El líder republicà al Senat, Mitch McConnell, ha considerat que l'exprimera dama serà una "formidable" secretària d'Estat i s'ha mostrat "impacient per treballar amb ella". Per la seva banda, el nou president de la comissió d'Afers Estrangers del Senat, l'excandidat a la presidència John Kerry, ha dit que la compareixença de Clinton dimarts va ser "remarcable" al prometre una combinació "intel·ligent" entre la potència militar i la diplomàcia.
Anar al contingut