Santiago de Compostel·la

Hawking creu que hi haurà un desastre a la Terra i que el futur dels humans és a l'espai

El científic britànic Stephen Hawking, conegut pels seus treballs sobre els forats negres, està a convençut que, a llarg termini, "el futur de la raça humana és a l'espai", ja que creu que "serà molt difícil" evitar un desastre a la Terra, no ja d'aquí a mil o un milió d'anys, sinó "en els pròxims cent anys". Per tant, el popular científic té clar que els humans "no haurien de posar tots els ous al mateix cistell o en el mateix planeta".

Actualitzat

És per aquest motiu que el científic vol viatjar a l'espai, ja que vol "encoratjar els vols espacials tripulats", de manera que en un futur puguin ser més freqüents: "Si la raça humana ha de continuar durant un milió d'anys, haurem d'anar, sense vacil·lació, allà on ningú ha anat abans."

Hawking creu que l'experiència de l'Estació Espacial Internacional demostra "que és possible que els éssers humans sobrevisquin durant mesos allunyats de la Terra", però ha afegit que la gravetat zero encara provoca "indesitjables canvis psicològics i debilitament dels ossos". Per solucionar-ho, l'autor de "Brevíssima història del temps" proposa construir una base en un planeta o satèl·lit "perforant-ne la superfície", ja que així s'aconseguiria "aïllament tèrmic i protecció davant de meteorits o raigs còsmics".

Millorar la raça humana

El científic britànic està convençut que durant el pròxim segle es descobrirà com modificar tant la intel·ligència com instints com l'agressivitat. Tanmateix, alerta que hi haurà persones que "no resistiran la temptació de millorar característiques com la capacitat de la memòria, la resistència a les malalties o la durada de la vida".

L'aparició d'aquests "superhumans" crearà problemes polítics greus amb els humans "no millorats", que seran incapaços de competir. Aleshores, segons Hawking, aquests darrers "moriran o es convertiran en irrellevants" i, al seu lloc, hi haurà "éssers autodissenyats que es milloraran a si mateixos a ritmes cada cop més elevats".

Anar al contingut