GVC Gaesco informa

Actualitzat
Tanquem una setmana tranquil·la i positiva per als mercats. Després de la reunió dels líders europeus a finals de la setmana passada, en aquesta hem vist com el bo espanyol a deu anys baixava mentre el bo alemany pujava lleugerament, reduint el "spread" entre tots dos. El Tresor va subhastar dimarts lletres a 3 i 6 mesos, i, encara que es va pagar més car que l'anterior subhasta de novembre, no va ser un repunt exagerat. La demanda va ser àmplia, especialment a 6 mesos (5,15 de ràtio de cobertura). També relacionat amb el problema de deute sobirà, la Xina va fer diverses declaracions anunciant de nou el seu suport a les emissions d'Espanya i Portugal.

Pel que fa a les dades macroeconòmiques, cal destacar els índexs de confiança del consumidor de diversos països que s'han publicat (Holanda, Alemanya, Regne Unit i Bèlgica). Tots registren uns nivells de confiança que s'han recuperat substancialment respecte a finals del 2008. Els nivells actuals són similars als del 2006. Als Estats Units dijous es van publicar les dades més rellevants: béns duradors "ex transport" (millor del que s'esperava, creixen un 10,4% interanual), ingressos personals (millor del que s'esperava, +3,8% interanual), despeses personals (pitjor del que s'esperava, +2,8% interanual) i vendes noves d'habitatge (encara amb un registre en mínims de 290.000). A principis de setmana es parlava al Regne Unit d'una potencial pujada de tipus durant la primera meitat del 2011, tenint en compte la inflació actual del país (3,3%).

En l'aspecte microeconòmic cal ressaltar els resultats trimestrals que va anunciar Nike dimarts. Els beneficis es van incrementar un 22%, tal com esperaven els analistes, encara que les comandes es van quedar lleugerament curtes (es van incrementar un +11%). Durant dimecres i dijous l'acció va acumular una caiguda del 7% (puja un 30% l'any). De les empreses domèstiques cal ressaltar l'anunci de dijous de SOS de proposar com a director general Jaume Carbó, fins ara director general a Ebro Foods. Aquest moviment es dóna després de l'ampliació de capital de SOS que es va tancar fa dues setmanes, en què Ebro en va adquirir un 9% a més de comprar el negoci d'arròs de la companyia per 500 milions. També cal destacar l'anunci d'Abengoa respecte al finançament del megaprojecte termosolar a Arizona (250 MW), que hauria rebut els avals del Departament d'Energia americà per 1,45 milions de dòlars. L'acció acumulava un guany setmanal dijous del 8,8%.

La setmana que ve, que tancarà l'any, coneixerem dades de preus d'immobles i d'activitat i la confiança del consum als EUA. A Espanya tindrem dades hipotecaris i de vendes minoristes.

Lluís Peralta Zaragoza
Gestor de fons
Anar al contingut