Gran operació policial per desallotjar ecologistes que viuen en un bosc alemany

Actualitzat

La policia alemanya fa més de 24 hores que intenta fer fora d'un bosc del Rin del Nord-Westfàlia, a l'oest del país, els ecologistes que hi viuen des de fa anys.

Els activistes volen evitar que la companyia energètica RWE comenci la tala d'arbres per explotar noves mines de carbó a cel obert en aquesta regió. La portaveu de l'acció Unterholz ho ha explicat:

"Necessitem abandonar l'explotació del carbó. Volem conservar els pobles i protegir el futur de les persones."

Els activistes viuen al bosc de Hambach des del 2012. Han construït una cinquantena de cases de fusta entre les branques dels arbres, algunes a uns 25 metres d'alçada.

 

 

 

La policia desallotja una de les activistes (EFE)

 

La comunitat local dona suport als ecologistes. Una veïna de Kerpen, Antje Grothus, n'ha posat un exemple:

"Un veí de 80 anys del nostre poble m'ha dit: 'Senyora Grothus, sap què? Hauríem de ser nosaltres els qui hauríem de ser allà dalt!"

L'operació policial podria ser la més gran de la història d'aquesta regió alemanya: compta amb un gran desplegament d'efectius antidisturbis per desallotjar els activistes.

 

Els efectius antidisturbis (EFE)

 

Afirmen que les cases no respecten les normes anti-incendis

El departament de Construcció d'aquest estat federal assegura que les cases de fusta dels activistes no respecten les normes de protecció contra incendis i posen en perill el bosc.

La indignació ha arribat fins a Berlín, on diversos activistes han intentat ocupar la delegació del Rin del Nord-Westfàlia.

L'operació de desallotjament encara pot durar dues setmanes perquè la policia té l'encàrrec de destruir totes les cases de fusta per evitar que es puguin reocupar.

Els boscos de Hambach tenen uns 12.000 anys d'antiguitat, segons la Federació per al Medi Ambient i la Protecció de la Naturalesa.
 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut