Gallargues

Generalitat i sindicats agraris reclamen mesures per evitar l'abocament de fruita a França

Els sindicats de pagesos de Catalunya reclamen a les autoritats que intervinguin per impedir el boicot als seus productes a França després que aquest dimarts un grup d'agricultors francesos ataquessin diversos camions de fruita i verdura procedents de la Península. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, també s'hi ha pronunciat: ha reclamat a la Unió Europea mesures per garantir la lliure circulació de mercaderies i ha anunciat un reforç policial a la frontera amb França.

Actualitzat
Un dia després que uns 200 productors de fruites i verdures del Llenguadoc i del Rosselló van llançar a la calçada la càrrega de 6 camions que transportaven fruites i verdures de la Península, la condemna ha estat unànime. La Unió de Pagesos (UP), la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) han condemnat el boicot i han reclamat mesures per evitar incidents d'aquest tipus.

Els sindicats agraris demanen a les autoritats que intervinguin per garantir la lliure circulació de mercaderies cap a Europa i s'han queixat del que consideren una actitud de passivitat per part de la gendarmeria i les autoritats franceses.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha exigit a la Unió Europea que actuï per garantir la protecció dels camions i ha reclamat al govern espanyol que pressioni les autoritats comunitàries perquè prenguin mesures. A més, a través d'un comunicat, Pelegrí ha anunciat que es reforçarà la presència policial a la frontera amb França.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut