Barcelona

Geli proposa augmentar el nombre de metges jubilats que allarguin la seva carrera

La Generalitat estudia reforçar les plantilles de metges incorporant-hi professionals jubilats, segons ha avançat a Catalunya Ràdio la consellera de Salut, Marina Geli. Aquest és un dels punts que la conselleria posarà sobre la taula de negociacions que porta a terme aquest departament amb el sindicat Metges de Catalunya per solucionar el malestar d'aquest col·lectiu, que ja els ha portat a fer tres dies de vaga.

Actualitzat

La consellera Marina Geli es planteja crear la figura del metge sènior, que correspondria a metges jubilats que malgrat aquesta condició continuarien treballant algunes hores per desenvolupar tasques relacionades amb l'organització dels centres sanitaris cobrant un sou complementari a la seva pensió. Cada any es jubilen a Catalunya uns 300 metges però no tots estan disposats a continuar treballant.

Geli ho ha explicat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" i ha comparat la figura del metge "sènior" a la del metge "emèrit". En aquest cas es tracta de metges seleccionats per Salut que tornen a treballar en altres especificitats per donar continuïtat als serveis però d'una forma menys assistencial.

Pel que fa a les negociacions, Geli és optimista i creu que finalment s'aconseguirà arribar a un acord entre avui o demà. El que no faltaran són esforços, ja que ha dit que es negociarà "les hores que facin falta".

Geli aposta per diferents opcions per assolir l'acord: fer una bona previsió de plantilles, establir uns mínims en l'atenció primària i hospitals, determinar una "carrera professional" que marqui quins són els objectius variables que s'han de pagar o la creació d'un pla de formació dins l'horari laboral.

Pel que fa als ajornaments d'intervencions i visites a causa dels tres dies de vaga que van fer els metges la setmana passada, Geli espera que quedin resolts abans de l'estiu.

Anar al contingut