Garfield: el gat més mandrós, cínic i golafre fa 40 anys

"Odio el dilluns." Aquesta és la frase més famosa de Garfield, en les qualitats i defectes del qual "molts es veuen reflectits", diu el seu creador Jim Davies

Actualitzat

El gat Garfield fa 40 anys. Les seves aventures han atrapat grans i petits arreu del món, i el que va començar com una tira còmica als diaris ara és una empresa que ha fet d'aquest gat una indústria multinacional present a la televisió, als cinemes o als llibres i que l'ha portat a exposicions de tot el món.

 

 

La primera tira còmica va aparèixer un 19 de juny de 1978 en una quarantena de diaris. Avui apareix a més de 2.500 de 80 països i està traduïda a 40 idiomes.

 

 

L'origen en els gats de granja

El seu creador, Jim Davis, es va inspirar en els 25 gats que convivien amb ell a la granja familiar d'Indiana, als Estats Units.

 

 

"Odio el dilluns"

Aquesta és la seva frase. Gros i mandrós, cínic i un golafre que es torna boig per les pizzes i la pasta italiana, Gardfield reuneix unes qualitats o defectes amb què Davis assegura que molts ciutadans s'identifiquen. No pas el seu avi, de qui només va manllevar-ne el nom: Garfield.

 

Anar al contingut