Madrid

Gabilondo impulsarà el pacte per l'educació malgrat el "no" del PP

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha lamentat la negativa del PP a sumar-se al pacte per l'educació que ha proposat i que té el vistiplau de la comunitat educativa i dels sindicats. Gabilondo ha admès que no hi haurà pacte d'Estat, però s'ha compromès a treballar igualment amb les parts que hi han donat suport per tirar-ne endavant els objectius. Gabilondo ha afegit que ha buscat amb insistència l'aval dels populars, que el fan responsable de l'augment del fracàs escolar. L'executiu central va donar de temps fins aquest dijous perquè els partits polítics, les comunitats autònomes i el món de l'ensenyament es posicionessin.

Actualitzat
El PP no ha fet cas dels esforços que va demanar el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, per tirar endavant el pacte per l'educació. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha anuciat que el seu grup no firmarà el Pacte Social i Polític per l'Educació que impulsa el govern espanyol. De Cospedal ha argumentat que l'entesa no és possible perquè el govern no ha volgut reformar un model "fracassat, com ho demostren les xifres d'abandonament i fracàs escolar, del 30%". 

El ministre ha assegurat posteriorment que el rebuig del PP és "una mala notícia per al país" perquè "no hi haurà pacte d'Estat", però ha afegit que treballarà "de forma immediata" amb els sectors que sí que hi han donat suport. Gabilondo ha destacat que el govern s'ha reunit "deu vegades amb el PP i tres amb la seva secretària general" per buscar l'acord. "Hem fet tot el que era possible, però sembla que per ells no és suficient", ha conclòs. 

Aquest dijous s'ha acabat el termini de 15 dies que va concedir Gabilondo perquè tots els grups es pronunciessin sobre el text. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut