Francesc Deulofeu s'acull al dret a no declarar i demana a l'Estat "que deixi de criminalitzar les institucions catalanes"

ACN Granollers.-L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu (PDeCAT), s'ha acollit al dret a no declarar en la seva compareixença davant el fiscal al Jutjat de Granollers, per haver col·laborat amb l'organització de l'1-O. El batlle, que com la resta d'alcaldes catalans citats a declarar està acusat de desobediència, ha assegurat que "defensar els drets dels ciutadans mai ha estat un delicte". Deulofeu també ha aprofitat per exigir a l'Estat "que deixi de criminalitzar les institucions catalanes". Més de 300 persones s'han concentrat a la porta del jutjat granollerí per expressar el seu suport al batlle. Entre els assistents hi han estat presents alcaldes d'altres poblacions veïnes com Meritxell Budó (PDeCAT), de La Garriga; Albert Gil (ERC), de La Roca; o el coordinador organitzatiu del PDeCAT, Davit Bonvehí.

Francesc Deulofeu ha arribat al Jutjat de Granollers amb un somriure i acompanyat per la seva dona. Centenars de ciutadans s'han concentrat a les portes de l'edifici i l'han rebut amb crits de "votarem, votarem" i "no estàs sol". Entre els veïns que s'han desplaçat fins aquest punt n'hi havia molts de Granollers, que hi ha arribat a peu, però també d'altres punts de la comarca i sobretot de Sant Celoni. De fet, tres autocars plens han arribat poc abans de dos quarts de dotze a l'aparcament de l'edifici judicial per sumar-se a la concentració. També s'han mobilitzat fins a Granollers diversos càrrecs electes de la comarca com l'alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó; l'alcalde de La Roca del Vallès, Albert Gil; o el portaveu d'ERC a Mollet del Vallès, Oriol Lòpez. També l'ha acompanyat el coordinador organitzatiu del PDeCAT, Davit Bonvehí. En sortir del Jutjat de Granollers, Deulofeu ha explicat que s'ha acollit al dret de no declarar "perquè garantir els drets dels ciutadans mai ha estat un delicte". A banda, ha demanat als aparells de l'Estat que "deixin de criminalitzar les institucions catalanes" que des del seu punt de vista no fan altra cosa que "treballar per aquests drets i per les llibertats dels ciutadans". Així mateix els ha animat i aconsellat "que es posin al costat de la democràcia". Deulofeu ha aprofitat per agrair el suport rebut en els darrers dies i ha agraït a tots els veïns i càrrecs polítics que l'han acompanyat aquest dimarts. "Seguirem treballant, estarem units i farem les coses bé, amb alegria i serenor", ha sentenciat.

Anar al contingut