Madrid

Fotografien per primer cop tres planetes que orbiten junts fora del sistema solar

Dos equips de científics nord-americans han obtingut per primera vegada imatges de planetes de fora del sistema solar. Es tracta de tres cossos gasosos que orbiten al voltant de la mateixa estrella. Fins ara, s'han descobert 326 planetes més enllà del sistema solar, però mai s'havien vist d'una manera directa. Els que s'han fotografiat ara tenen uns 60 milions d'anys i les seves òrbites estan tan allunyades que triguen cent anys a completar una volta al voltant de la seva estrella. Aquesta descoberta és un pas clau per a la detecció de planetes similars a la Terra.

Actualitzat
Científics de la NASA i del Laboratori Livermore de Califòrnia han pogut capturar imatges per primer cop de nous planetes fora del sistema solar. Els dos estudis han estat publicats a la revista "Science Express". És la primera vegada que es té una imatge directa d'un grup de planetes que orbiten al voltant d'una estrella fora del nostre sistema solar.

Cap d'ells té les característiques de la Terra i per tant no es creu que hi hagi vida. Amb aquests nous planetes ja són 326 els que s'han descobert fora del sistema solar.
Anar al contingut