Vic

Finalitzen les obres de perforació del túnel de Bracons per la banda d'Osona

Les obres del túnel de Bracons van complint els terminis. Ja se n'han perforat tres quilòmetres des de la banda d'Osona i abans que s'acabi el mes està previst que comencin els treballs de perforació de la banda de la Garrotxa per completar el quilòmetre i mig que falta. Els tècnics han explicat que ara han començat les obres prèvies a l'inici de la perforació per la banda nord del túnel.

Actualitzat

Aquest matí s'han finalitzat les obres de la banda d'Osona del túnel de Bracons. Els operaris han retirat les instal·lacions provisionals que s'han utilitzat per a la perforació de la boca sud del túnel, que dóna a la part d'Osona. Tot i l'aparença de tranquil·litat que es viu a la zona, es fan treballs molt lineals que comporten la intervenció d'obrers de manera constants però no massiva. Fins ara s'han obert prop de tres quilòmetres dels gairebé quatre i mig que farà el túnel.

Els tècnics han explicat que aquest tram de l'eix Vic-Olot és el que tècnicament s'anomena "camí crític", això vol dir que no es donarà per finalitzada l'obra fins que el túnel estigui enllestit i per això ara es treballa a màxim rendiment. 

A partir de finals d'aquest mes es començarà a perforar per la Garrotxa, i les feines s'intensificaran encara més a mitjans del 2007, quan hi hagi la calada, és a dir, quan es trobin la boca sud i la nord.

Aquest túnel comunicarà els municipis de la Vall d'en Bas, a la Garrotxa, i Sant Pere de Torelló, a Osona. Es tracta del túnel més llarg de l'eix Vic-Osona, fa 4,3 quilòmetres de llargada i ja se n'han perforat tres. Només queden pendents 1.300 metres. La boca sud, la d'Osona, va ser la primera que es va perforar, mentre que a la banda nord les obres prèvies a començar a perforar tot just han començat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut