Unes 400 persones s'han concentrat davant de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, únic col·legi electoral de la capital que resta obert …
Unes 400 persones s'han concentrat davant de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, únic col·legi electoral de la capital que resta obert aquest 1 d'octubre del 2017. Pla general. (horitzontal)

Figueres tanca els col·legis electorals i només deixa obert el de l'nstitut Ramon Muntaner

Actualitzat

ACN Figueres.-A la capital de l'Alt Empordà s'ha decidit tancar els 19 col·legis electorals que tenia repartits per la ciutat i centralitzar les votacions de l'1-O a l'Institut Ramon Muntaner, l'únic que quedarà obert aquesta tarda. S'ha decidit després que alguns punts cèntrics, com ara el situat a l'escola Sant Pau, optessin per aturar l'activitat davant la possibilitat que la Guàrdia Civil entrés al recinte i s'emportés les urnes. Seguidament s'ha anat a donar suport als concentrats al col·legi situat a la Fundació Clerck i Nicolau. A dos quarts de cinc, però, s'ha donat l'ordre de tancar-lo també. Els assistents s'han dirigit a l'institut Ramon Muntaner amb crits de 'votarem' i amb clavells vermells a les mans. A les cinc de la tarda hi havia unes 400 persones a l'exterior, mentre la cua per votar continuava.

A banda de Figueres, altres pobles petits de l'Alt Empordà han decidit tancar els punts de votació per evitar que la policia s'emporti les urnes. És el cas de Portbou, Agullana i Borrassà. A d'altres indrets, com ara a Siurana hi ha hagut una càrrega policial. Segons ha explicat l'alcalde, Jordi Soto, a dos quarts de quatre la Guàrdia Civil s'ha presentat fins a l'Ajuntament on estaven fent un dinar popular. Hi havia unes seixanta persones entaulades a l'entrada per barrar el pas del punt de votació. Els agents han carregat contra els assistents, han accedit a l'edifici però han marxat sense haver trobat les urnes. Aquest municipi s'afegeix al de Garrigàs on aquest matí, a quarts de deu, la Guàrdia Civil també han carregat contra els assistents que hi havia a fora, provocant tres ferits lleus. En aquest cas, però, sí que s'han endut l'urna.

Anar al contingut