Jorge Fernández Díaz, aquest dimarts al Congrés (EFE)
Jorge Fernández Díaz, aquest dimarts al Congrés (EFE)
Madrid

Fernández Díaz haurà de donar explicacions al Congrés per l'operació Catalunya

El Congrés del Diputats aprova crear una comissió d'investigació amb el vot en contra del PP

RedaccióActualitzat
El ministre de l'Interior espanyol en funcions, Jorge Fernández Díaz, haurà de comparèixer al Congrés en comissió d'investigació per explicar la suposada actuació parapolicial oculta contra el procés independentista a Catalunya. Ho ha aprovat aquest dimarts a la nit el Congrés.

Només hi ha hagut el vot en contra dels populars, la resta de partits hi han votat a favor, també Ciutadans s'hi ha sumat. Totes les formacions han tingut paraules molt dures contra Fernández Díaz i la majoria n'han demanat la dimissió.

Antonio Trevín, del PSOE, ha qualificat el cas de sinistre.

"Volem aclarir si aquest govern i especialment el seu ministre ha de l'Interior han creat una policia política, i, si com deia el senyor Fernández Díaz, el president del govern ho sap tot. Hem de saber si això és així de simple i de sinistre"

Gabriel Rufián, ERC, ha reproduït les converses gravades i s'ha referit al ministre com un mafiós.

"El que han escoltat són les declaracions d'un Vito Corleone sense honor perquè, si el delicte és ser català i independentista, només mereixen que aquest poble, el meu poble, ho aconsegueixi."

Francesc Homs, de l'antiga Convergència, ha dit que el ministre no hauria actuat de manera democràtica.

"Quan s'està disposat a traspassar totes les línies, a fer servir diner públic, a crear una policia política, a manipular la fiscalia i, fins i tot, si fos el cas, a manipular els jutges, les instàncies més altes, per combatre als adversaris polítics és que ja ni tan sols estem en un Estat de Dret ni en una democràcia"

Xavier Domènech, de En Comú Podem, ha demanat la dimissió del ministre.

"El que correspon és la dimissió immediata. El que tocaria ara mateix no és fer una comissió d'investigació, és fer un "impeachment" democràtic per poder fer fora el Richard Nixon espanyol."

Fernández Díaz no ha perdut l'oportunitat per criticar els socialistes per impulsar la creació de la comissió.

"Em sembla una absoluta irresponsabilitat el que ha fet el Partit Socialista fent, com molt bé ha dit el nostre portaveu, fent el treball brut dels independentistes. Però que quedi clar que cada grup té dret a plantejar les seves prioritats i està clar quines són les prioritats del Partit Socialista en aquests moments i del senyor Pedro Sánchez. Però estaré encantat si sóc cridat a comparèixer, només faltaria."

El cas Fernándezgate es va generar arran de les converses gravades que el ministre de l'interior havia mantingut amb l'aleshores director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

Anar al contingut