La Haia

Farrow contradiu Campbell i declara que la model li va dir que havia rebut un gran diamant de l'expresident Charles Taylor

L'actriu nord-americana Mia Farrow ha declarat davant el Tribunal Internacional de la Haia per Sierra Leone que la "top model" Naomi Campbell li va dir que havia rebut un enorme diamant de l'expresident liberià Charles Taylor. Farrow i l'agent de la model britànica compareixen davant la justícia de la Haia en el procés obert contra Taylor per crims de guerra i crims contra la humanitat. Campbell ja va reconèixer dijous passat que Farrow i la seva agent li van comentar que les pedres precioses que un desconegut li havia fet arribar l'any 1997 devien ser de Charles Taylor. La fiscalia de la Haia intenta provar que l'expresident liberià obtenia diamants de la guerrilla de Sierra Leone a canvi d'armament.

Actualitzat
Juntament amb l'exagent de Naomi Campbell, Mia Farrow estava cridada davant del Tribunal Internacional de la Haia dins del procés obert contra l'expresident Charles Taylor. L'actriu nord-americana, però, ha contradit les declaracions de la "top model" en afirmar que Campbell li va dir que havia rebut un enorme diamant de part d'homes de Taylor. L'agent Carol White confirma davant del tribunal que la model sabia la procedència dels diamants, tot i que no coincideix en el nombre de pedres amb la declaració de Farrow.

Segons White, Naomi Cambell, després del sopar benèfic on va conèixer Taylor, li va dir que estava molt emocionada perquè el mandatari liberià li donaria uns diamants. La representant diu que la model va parlar amb Taylor i els seus homes sobre la forma de fer-li arribar els diamants i que finalment li van donar en un paper "cinc o sis pedres" i va afegir que la model es va mostrar decebuda perquè no brillaven. Carol White, que va demandar Campbell per incompliment de contracte, continuarà dimarts la seva declaració.

La setmana passada la model va declarar en el mateix judici que havia rebut un paquet de diamants d'uns desconeguts i que l'endemà els havia entregat a la Fundació Mandela d'ajuda als infants. La model va explicar també que Farrow i la seva agent van considerar molt probable que aquell regal procedís de l'expresident liberià i per això ella ho va assumir.

A Campbell no se l'acusa de res en aquest judici, però el seu testimoni seria una prova que l'expresident traficava amb els anomenats "diamants de sang", diamants en brut obtinguts en zona de guerra mitjançant l'ús generalment d'esclaus i que haurien servit per finançar conflictes armats, sobretot a l'Àfrica, durant els anys 90 i la primera dècada dels 2000.

Charles Taylor els hauria utilitzat per vendre'ls a canvi d'armes per finançar la guerra de Sierra Leone. La model els va rebre en un sopar organitzat per Nelson Mandela el 1997. En una entrevista prèvia, la model ho havia negat, però l'actriu Mia Farrow, que era a la mateixa recepció, assegurava el contrari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut